Utrikes

Tillerson: Jag och Trump stödjer inte sanktionerna mot Ryssland

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov skakar hand med USA:s utrikesminister Rex Tillerson under ett möte i Tyskland i februari

USA:s utrikesminister Rex Tillerson säger att varken han eller president Donald Trump är nöjda över att kongressen röstat för nya ekonomiska sanktioner mot Ryssland.

Kongressen röstade i förra veckan för nya ekonomiska sanktioner mot tre länder: Ryssland, Nordkorea och Iran. I senaten röstade sammanlagt 98 av de 100 senatorerna för sanktionerna. Endast Republikanernas Rand Paul och den obundne Bernie Sanders röstade emot.
Under tisdagen höll USA:s utrikesminister Rex Tillerson en nästan en timme lång presskonferens där han bland annat sade att det är viktigt att USA och Ryssland har goda relationer med varandra.

Tillerson sade även att han och Trump var missnöjda med kongressens senaste sanktioner mot Ryssland.

Varken jag eller presidenten är nöjda över kongressens sanktioner och hur de tog fram dem. Vi var tydliga med att vi inte trodde det skulle hjälpa vårat arbete, men det är beslut som de har fattat på ett överväldigande sätt. Jag tror att presidenten accepterar det och kommer att skriva under sanktionerna och så får vi jobba vidare med det, sade Tillerson.

Rysslands president Vladimir Putin svarade sanktionerna från USA med att utvisa sammanlagt 755 amerikanska diplomater – cirka 60 procent av USA:s diplomater i Ryssland – från landet och beslagta flera fastigheter tillhörande den amerikanska ambassaden och konsulaten.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!