Utrikes

Trump utesluter samtal med Maduro – men inte militär intervention

Venezuelas folkvalde president Nicolás Maduro hotas av militär intervention från USA

USA:s president Donald Trump låter meddela att han utesluter samtal med Nicolás Maduro, dock inte militär intervention.

Under en intervju med CBS program Face the Nation meddelade USA:s president Donald Trump att en militär intervention i Venezuela inte är utesluten. Något som däremot utesluts är samtal med landets president Nicolás Maduro.
Nyligen sågs även John Bolton, ökänd krigshök och rådgivare för nationell säkerhet, hålla i ett anteckningsblock med texten ”5000 soldater till Colombia”. Ingen förklaring för detta har lämnats av vita huset.

En annan åtgärd USA genomfört är att man givit den väststödde ”presidenten” Juan Guaido kontroll över venezuelanska tillgångar i amerikanska banker. Man har även utlovat 20 miljoner dollar i bistånd till Guaido och hans anhängare.

 

RT:s inslag om Trumps utspel om Venezuela och militära interventioner:

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!