Trump skjuter upp offentliggörandet av vissa JFK-dokument

publicerad 27 oktober 2017
trump kina

Under natten till fredagen svensk tid beordrade Donald Trump att endast 2 891 av de 35 000 hemligstämplade dokumenten om JFK-mordet ska släppas till allmänheten. Trots att det gått över 50 år sedan mordet säger Vita huset att dokumenten måste granskas ytterligare.

I förra veckan annonserade Donald Trump att han inte kommer hindra offentliggörandet av de dokument om presidentmordet på John F. Kennedy som ännu inte släppts till allmänheten.

Men under natten till fredagen meddelade Vita huset att endast 2 891 av dokumenten kommer offentliggöras direkt. De kvarvarande dokumenten ska granskas i maximalt ett halvår då de kan innehålla information som kan hot nationens säkerhet. Detta trots att myndigheterna haft fler decennier på sig att granska dokumenten, rapporterar CBS News.

Trumps besked kommer efter påtryckningar från FBI och CIA.

På fredagsmorgonen svensk tid hade de 2 891 dokumenten publicerats på U.S. National Archives hemsida.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.