Utrikes

Trump skjuter upp offentliggörandet av vissa JFK-dokument

Under natten till fredagen svensk tid beordrade Donald Trump att endast 2 891 av de 35 000 hemligstämplade dokumenten om JFK-mordet ska släppas till allmänheten. Trots att det gått över 50 år sedan mordet säger Vita huset att dokumenten måste granskas ytterligare.

I förra veckan annonserade Donald Trump att han inte kommer hindra offentliggörandet av de dokument om presidentmordet på John F. Kennedy som ännu inte släppts till allmänheten.
Men under natten till fredagen meddelade Vita huset att endast 2 891 av dokumenten kommer offentliggöras direkt. De kvarvarande dokumenten ska granskas i maximalt ett halvår då de kan innehålla information som kan hot nationens säkerhet. Detta trots att myndigheterna haft fler decennier på sig att granska dokumenten, rapporterar CBS News.

Trumps besked kommer efter påtryckningar från FBI och CIA.

På fredagsmorgonen svensk tid hade de 2 891 dokumenten publicerats på U.S. National Archives hemsida.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!