Utrikes

Trump nobbar mediamiddag i Vita huset

USA:s president Donald Trump avser inte att som tidigare presidenter delta vid korrespondenternas årliga middag i Vita huset. Istället ryktas det om att Trump ska hålla ett eget event för sina supportrar.

Sedan Donald Trump tillträdde som USA:s president har Vita huset och etablissemangsmedia hamnat i öppen konflikt. Nu förstärks sprickan mellan de båda lägren efter att president Trump meddelat via Twitter att han inte kommer närvara vid årets upplaga, den 29 april, av den middag som hålls för de korrespondenter som följer Vita huset. Istället kommer vicepresident Mike Pence och stabschef Reince Priebus att närvara istället för Trump.
Om Trump står fast vid sina ord kommer det bli första gången på 36 år som en sittande president inte närvarar vid middagen. Senaste gången var 1981 när Ronald Reagan uteblev från middagen. Detta berodde dock på att Reagan befann sig på sjukhus efter att ha utsatts för ett mordförsök, men som ändock deltog vid middagen en kort stund via telefon, rapporterar NPR.

Donald Trump spekulerade istället på Twitter under lördagen om han och hans supportrar skulle hålla ett event. Det skulle i så fall bli ”det största någonsin”, enligt Trump själv.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Donald Trump