Trump nobbar mediamiddag i Vita huset

publicerad 26 februari 2017

USA:s president Donald Trump avser inte att som tidigare presidenter delta vid korrespondenternas årliga middag i Vita huset. Istället ryktas det om att Trump ska hålla ett eget event för sina supportrar.

Sedan Donald Trump tillträdde som USA:s president har Vita huset och etablissemangsmedia hamnat i öppen konflikt. Nu förstärks sprickan mellan de båda lägren efter att president Trump meddelat via Twitter att han inte kommer närvara vid årets upplaga, den 29 april, av den middag som hålls för de korrespondenter som följer Vita huset. Istället kommer vicepresident Mike Pence och stabschef Reince Priebus att närvara istället för Trump.

Om Trump står fast vid sina ord kommer det bli första gången på 36 år som en sittande president inte närvarar vid middagen. Senaste gången var 1981 när Ronald Reagan uteblev från middagen. Detta berodde dock på att Reagan befann sig på sjukhus efter att ha utsatts för ett mordförsök, men som ändock deltog vid middagen en kort stund via telefon, rapporterar NPR.

Donald Trump spekulerade istället på Twitter under lördagen om han och hans supportrar skulle hålla ett event. Det skulle i så fall bli ”det största någonsin”, enligt Trump själv.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.