Klimatdebatten

Trump manar Greta att arbeta på sin ilska: “Chill Greta, Chill!”

USA:s president Donald Trump uppmanar klimataktivisten Greta Thunberg att arbeta med sin ilska. Via Twitter skriver han att hon borde gå och se en bra film på bio för att lugna sitt arga humör.

Klimataktivisten Greta Thunberg har i sina senare framträdanden blivit allt mer alarmistisk och antagit en aggressivare framtoning. Under FN:s klimattoppmöte i New York sade hon att världen står inför en “massutrotning” och att hon “bestulits på sin barndom”.
Under gårdagen talade hon vid klimattoppmötet COP25 i Madrid. Hon tilltalade världsledarna och toppolitikerna med att kalla dem för "vi vanligt folk" men övergick sedan till ett ilsknare tonläge.

Donald Trump är en av dem som reagerat på den unga klimataktivistens sätt att framföra kritik och uppmanar henne att behärska sin ilska.

 

I en kommentar på Twitter skriver den amerikanske presidenten att den svenska klimataktivisten Greta Thunberg måste jobba på sitt humör och att hon "borde gå på bio med en vän".

”Chill Greta, Chill!”, skriver han.

Thunberg tilldelades under gårdagen utmärkelsen "årets person" av den amerikanska tidskriften Time. Trump kallade utmärkelsen för "löjlig".

 

Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!