Trump manar Greta att arbeta på sin ilska: ”Chill Greta, Chill!”

publicerad 12 december 2019
- av Markus Andersson

USA:s president Donald Trump uppmanar klimataktivisten Greta Thunberg att arbeta med sin ilska. Via Twitter skriver han att hon borde gå och se en bra film på bio för att lugna sitt arga humör.

Klimataktivisten Greta Thunberg har i sina senare framträdanden blivit allt mer alarmistisk och antagit en aggressivare framtoning. Under FN:s klimattoppmöte i New York sade hon att världen står inför en “massutrotning” och att hon “bestulits på sin barndom”.

Under gårdagen talade hon vid klimattoppmötet COP25 i Madrid. Hon tilltalade världsledarna och toppolitikerna med att kalla dem för ”vi vanligt folk” men övergick sedan till ett ilsknare tonläge.

Donald Trump är en av dem som reagerat på den unga klimataktivistens sätt att framföra kritik och uppmanar henne att behärska sin ilska.

 

I en kommentar på Twitter skriver den amerikanske presidenten att den svenska klimataktivisten Greta Thunberg måste jobba på sitt humör och att hon ”borde gå på bio med en vän”.

”Chill Greta, Chill!”, skriver han.

Thunberg tilldelades under gårdagen utmärkelsen ”årets person” av den amerikanska tidskriften Time. Trump kallade utmärkelsen för ”löjlig”.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.