Trump hotar stämma CNN för falska nyheter

publicerad 23 oktober 2019
- av Markus Andersson
Donald Trump och CNN-chefen Jeff Zucker.

Efter Project Veritas avslöjande om att CNN arbetar aktivt för att bekämpa Donald Trump, vill presidentens juridiska team nu stämma mediejätten.

Trumps juridiska team menar i ett brev att den vänstervridna kanalen har brutit mot lagen genom att ha ljugit och medvetet förvrängt information om presidenten. I brevet menar juristerna att CNN:s agerande strider mot amerikansk lagstiftning, bland annat Lanham Act som finns till för att förhindra falsk och vilseledande marknadsföring.

Man menar att CNN har gjort sig skyldiga till detta genom att låtsas vara opartiska för allmänhet och annonsörer samtidigt som man har en tydlig politisk agenda, och kräver därför nu dels kompensation men också att CNN straffas så hårt som lagen tillåter för sitt agerande.


Annonser:


I ett brev som skickats till CNN:s vd Jeff Zucker hänvisar man till Project Veritas film där en anställd på CNN smygfilmar chefer och kollegor där dessa pratar om hur tidningen aktivt försöker bekämpa Donald Trump.

Nyligen läckt videomaterial med individer som påstås vara dina anställda indikerar att din rapportering om president Trump går emot ditt eget uppdrag och den etiska koden. Dina egna anställda tycks säga att CNN fokuserar på att ’ta ner president Trump’ och att tidningen drivs av en ’personlig vendetta’ som Mr. Zucker påstås ha mot honom, snarare än att rapportera nyheterna på ett objektivt sätt. I klippet verkar dina anställda säga att CNN försöker få sin rapportering att framstå som neutral och opartisk när faktum är att den är långt neutral och tydligt partisk till presidentens nackdel.

Bifogat finns också en mängd citat från anställda på tidningen som förmedlar bilden av att CNN aktivt för ett propagandakrig mot den sittande presidenten.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.