Utrikes

Trump hotar Nordkorea med “eld och raseri”

USA:s president Donald Trump har trappat upp sin retorik mot Nordkorea rejält efter att landet genomfört nya missiltester. Trump säger bland annat att Nordkorea kommer att bemötas med “eld och raseri” om man fortsätter med missiltesterna.

Flera analytiker inom den amerikanska underrättelsetjänsten varnar för att Nordkorea har möjlighet att kärnvapenbestycka interkontinentala ballistiska robotar, ICBM, som ska kunna färdas ända till USA:s västkust, avslöjar Washington Post.
USA:s president Donald Trump varnade Nordkorea under tisdagskvällen vid en pressträff i New Jersey att inte fortsätta med sina missiltester. Annars kommer USA att svara med “eld, raseri och kraft på ett sätt som världen aldrig skådat tidigare”.

Under helgen röstade FN:s säkerhetsråd enhälligt för att införa nya sanktioner mot Nordkorea som ett svar på deras nya missiltest.

Nordkorea har hotat att kärnvapenbomba USA ett flertal gånger och påstår att deras ballistiska robotar kan nå hela USA:s fastland. Enligt experter uppskattas Nordkorea förfoga över ett 30- till 60-tal kärnvapenstridsspetsar, skriver Washington Post.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!