Utrikes

Trump hedrar offer för vänsterextremt mord

Under söndagen valde president Donald Trump att visa sin respekt för den man som i helgen mördades av våldsamma vänsterextremister i Portland.

Offret, som hette Jay Bishop, var enligt uppgift kopplad till Patriot Prayer, ett medborgargarde som tagit på sig uppgiften att försöka bekämpa kaoset och våldet som den våldsbejakande svart makt-rörelsen BLM fört med sig till många amerikanska städer och återställa ordningen så att städernas invånare återigen kan känna sig trygga och våga sig ut kvällstid.
Trump twittrade ”Vila i frid Jay!” och retweetade samtidigt ett meddelande från Amy Kremer som beskrev Jay Bishop som en god amerikan som älskade sitt land, stödde polisen och som blev mördad av vänstrextrema Antifa.

Vi kommer aldrig glömma dig Jay. Vila i frid min vän”, avslutades hennes tweet.

Bishop, som av allt att döma ville hjälpa till att återställa ordningen i staden, blev beskjuten med minst två skott och vittnen beskriver hur han chockerat stapplar ett par steg framåt innan han kollapsar på marken. Polis var snabbt på plats, men Bishop träffades i bröstet och hans liv gick inte att rädda.

Polisen säger sig ännu inte ha en full bild av vad som föranledde skjutningen och vill att vittnen eller de som filmat i området ska höra av sig med all information som kan underlätta utredningen av mordet.

– Det här våldet är helt oacceptabelt och vi arbetar outtröttligt med att hitta och ställa förbrytaren eller förbrytarna inför rätta, sade polischefen Chuck Lovell, enligt Daily Mail.

Vänsterextremister tycks däremot glädjas över Bishops död och ses i videoklipp bland annat kalla honom för en ”mammaknullare”. På sociala medier skriver andra att han fick vad han förtjänade.

Den starka polariseringen i USA framgår allt tydligare, där framförallt vita konservativa nu allt mer börjar tröttna på svart makt-aktivisternas och vänsterextremisternas skräckvälde som länge rått i flera amerikanska städer.

I Portland samlades över 600 bilar med Trump-budskap och banderoller och körde runt i en konvoj i staden för att visa sin närvaro, uttrycka sitt missnöje med hanteringen av de våldsamma vänsterextremisterna och ingripa mot pågående brottslighet. Liknande samlingar har skett runt om i landet när hundratals anhängare till Trump samlats i flera amerikanska städer för att manifestera sin avsky för vänsterextremisternas plundring och förstörelse.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!