Utrikes

Trump har utsett ny domare till högsta domstolen

Donald Trump och Brett Kavanaugh, med familj.

USA:s president Donald Trump har nominerat Brett Kavanaugh till att bli ny domare i USA:s högsta domstol.

Efter att den 82-årige Anthony Kennedy nyligen annonserade att han kommer lämna sin plats i högsta domstolen fick Donald Trump för andra gången under sin tid som president uppdraget att nominera en ny domare.
Klockan nio på kvällen lokal tid meddelade Trump framför tv-kamerorna i Vita huset att han nominerar Kavanaugh till högsta domstolen.

Brett Kavanaugh är domare vid DC Circuit Court of Appeals. Han har även jobbat i president George H.W. Bush administration.

Innan Brett Kavanaugh kan ta plats i högsta domstolen måste han först klara en omröstning i senaten, som kontrolleras av Republikanerna. Om senaten röstar för Kavanaugh innebär det att fem av högsta domstolens nio domare är starkt konservativa, kontra fyra liberala domare. Detta kan komma att vara betydande i viktiga frågor för USA, såsom abort, vapeninnehav och invandring, för generationer framåt.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!