Utrikes

Trump: Amerikanska jordbrukare behöver fler utländska gästarbetare

Gästarbetare inom amerikanskt jordbruk är oftast av latinamerikanskt ursprung

I ett tal i Michigan talade USA:s president Donald Trump under gårdagen om att amerikanska jordbrukare “behöver” invandrare som hjälper dem i deras arbete.

Det var i Washington i delstaten Michigan som Trump talade under lördagen. Under talet tog Trump upp arbetskraftsinvandring för jordbruket.
– För jordbrukarna kommer det att bli bra, och vi ska låta era gästarbetare komma in. Vi kommer att ha en stark gräns, men vi kommer behöva släppa in era arbetare, sade Trump och tillade att den låga arbetslösheten gör det möjligt för USA att släppa in fler gästarbetare.

– Vi måste låta folk komma in. De ska vara gästarbetare, de kommer att komma in, de ska jobba på era gårdar.

De personer som Trump talade om är gästarbetare som får komma till USA genom visumet H-2B för att arbeta. Dessa personer är nästan uteslutande av latinamerikansk börd. Tidningen Breitbart, som vanligtvis är positivt inställda till Trump, har reagerat negativt på hans utspel om att släppa in fler utländska gästarbetare.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!