Utrikes

Theresa May sitter kvar – trots hot om förtroendeomröstning

Theresa May har meddelat vid en presskonferens att hon inte avgår som Storbritanniens premiärminister. Beskedet kommer efter att flera Tory-politiker sagt att hon bör avgå.

Theresa May kommer fortsätta som Storbritanniens premiärminister, trots hot om en förtroendeomröstning om henne från hennes eget parti.
Tidigare under torsdagen avgick flera ministrar från hennes regering, däribland Brexitministern Dominic Raab som avgick i protest mot hennes föreslagna Brexit-deal som bland annat skulle ge EU vetorätt kring Storbritanniens utträde ur unionen.

Trots flera ministeravhopp och allt mindre stöd för hennes Brexit-deal så väljer hon att sitta kvar på premiärministerposten. Under torsdagen har flera Tory-politiker, däribland Jacob Rees-Mogg, lämnat in en misstroendeförklaring mot premiärminister.

Det väntas med största sannolikhet bli en förtroendeomröstning om Theresa May som premiärminister inom Torypartiet. Det är långt ifrån säkert att hon skulle klara att få stöd av en majoritet inom partiet vid en förtroendeomröstning.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!