Theresa May: Ryssland är skyldigt till förgiftningen av dubbelagenten

publicerad 14 mars 2018
Theresa May och Vladimir Putin vid G20-mötet i Hangzhou, Kina, 2016.

Storbritanniens premiärminister Theresa May har nu öppet pekat ut Ryssland som skyldigt till förgiftningen av en före detta rysk dubbelagent.

Det var tidigare i mars som Sergej Skripal, en före detta rysk dubbelagent, och hans dotter förgiftades i staden Salisbury i England. De båda ska ha blivit förgiftade med ett avancerat nervgift. Utöver Skripal och hans dotter förgiftades även en polisman när han tog hand om Skripal och hans dotter.

Under onsdagen gick den brittiska premiärminister Theresa May ut och offentligt anklagade Ryssland för att ligga bakom attentatet. May har även gett order om att 23 ryska diplomater i Storbritannien ska utvisas och att man kommer avbryta formella kontakter med Ryssland. Detta innebär bland annat att ingen politisk representant från Storbritannien kommer att närvara vid sommarens fotbolls-VM, som hålls i just Ryssland.

Ryssland har förnekat anklagelserna om att man gjort sig skyldig till förgiftningen av Sergej Skripal och hans dotter, rapporterar RT.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.