Utrikes

Thailändska buddistmunkar dödade i tempelattack

Arkivbild

Under fredagen blev två buddistmunkar ihjälskjutna och två andra skadade i en tempelattack i södra Thailand.

Vittnen såg svartklädda beväpnade män anlända till templet med motorcyklar. De stormade sedan byggnaden och sköt munkarna på nära håll.

Ingen har tagit ansvar för fredagens attack, men troligtvis är det muslimska separatister som ligger bakom. Attacken ägde rum i Narathiwatprovinsen i södra Thailand, på gränsen till Malaysia. Området har länge varit präglat av muslimska terrordåd. De muslimska separatisterna krigar mot den buddistiska thailändska staten.

Omkring 7 000 personer, varav de flesta civila, har dödats sedan upproret började 2004. Enligt Human Rights Watch (HRW) har över 23 munkar dödats i attackerna.

Liknande artiklar

Den nya religionen För några år sedan fick jag ett mail från en forskare, som skrev att man kanske ska akta sig för att dra paralleller med...
Alla instängda har räddats ur grottan Alla tolv pojkar och en vuxen har nu räddats ur det översvämmade grottsystemet Tham Luang i Thailand och är ute i frihet...
Flera pojkar räddade ur thailändska grottan Fyra av de tolv pojkar som suttit instängda i ett översvämmat grottsystem i Thailand ska ha räddats och är nu ute ur gro...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!