Ted Cruz lägger ner kampanj – Trump går mot nominering

publicerad 4 maj 2016

Fastighetsmogulen Donald Trump är i praktiken klar som Republikanernas presidentkandidat. Detta efter att hans huvudkonkurrent, Texassenatorn Ted Cruz, hoppat av presidentracet efter att ha förlorat primärvalet i Indiana.

Ända sedan i höstas har Donald Trump lett de flesta opinionsmätningar som Republikanernas presidentkandidat. Nu är Trump på väg att cementera sin kandidatur efter att Texassenatorn Ted Cruz, som ligger tvåa i de flesta primärvalen, valt att avsluta sin kampanj.

Från början sa jag att jag skulle fortsätta så länge som det fanns en livskraftig väg till seger. Jag är ledsen att säga det, men ikväll verkar den vägen har stängts. Vi gav allt vi hade, men väljarna valde en annan väg, sade Cruz under sitt förlusttal.

Tidigare under tisdagen hade Cruz gått till hårt angrepp mot Trump och kallade honom för en ”patologisk lögnare” och ”omoralisk”, rapporterar CBS News.

– Den här mannen är en patologisk lögnare. Han vet han inte skillnaden mellan sanning och lögn. I princip varje ord som kommer ur hans mun är lögn. Mannen är helt omoralisk. Moral existerar inte för honom, sade Cruz i en av de grövsta verbala attackerna som någonsin delats ut i ett amerikanskt presidentval.

Den enda som nu kan hindra Donald Trump från att antingen möta Hillary Clinton eller Bernie Sanders i presidentvalet är Ohioguvernören John Kasich, som legat trea bakom Trump och Cruz.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.