Syriska armén beskjutna av USA-ledda koalitionen

publicerad 6 juni 2017
Pilot och stridsplan tillhörande koalitionen mot IS

Den USA-ledda koalitionen i Syrien och Irak ska under onsdagen ha beskjutit syriska regeringsstyrkor som ska ha gått in i de säkra flyktingzonen i södra Syrien.

Enligt United States Central Command ska syriska regeringsstyrkor, trots flera varningar, ha gått in med artilleri, stridsvagn, luftvärn och 60 soldater i den säkra zonen i At Tanf i södra Syrien. Detta ledde till att man blev beskjutna av koalitionen.

”Koalitionen strävar inte efter att bekämpa syriska regimen eller regimtrogna styrkor, men är fortfarande redo att försvara sig om regimtrogna styrkor vägrar lämna de säkra zonerna”, skriver United States Central Command i ett uttalande.

Totalt ska en stridsvagn ha koaltionen ha skadat en stridsvagn och totalförstört en artilleripjäs och ett luftvärn. Den syriska regeringen har inte kommenterat händelsen, men har tidigare fördömt liknande aktioner från den USA-ledda koalitionen, varav den senaste skedde den 18 maj.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.