Svensk medborgare skjuten till döds av norsk polis

publicerad 30 augusti 2021
- av Per Nordin
Sarpsborg, Norge.

Under helgen blev en man ihjälskjuten av polis i Sarpsborg söder om Oslo. Enligt uppgift rör det sig om en svensk medborgare i 30-årsåldern med bosnisk bakgrund.

Enligt ett vittne ska mannen ha följt efter honom och sedermera knackat på dörren till det vandrarhemsrum som han för tillfället bodde på och uppträtt hotfullt. Mannen ska även ha varit beväpnad med kniv. Vittnet flydde då från rummet och kontaktade polis. Det rapporterar skattefinansierande SVT.

När polisen påträffade mannen eskalerade situationen och mannen sköts ner. Livräddande insatser inleddes men hans liv gick inte att rädda.


Annonser:


En specialenhet som motsvarar den svenska polisens avdelning för särskilda utredningar ska granska ingripandet ytterligare. Bland annat kommer man att göra en teknisk undersökning av vapnet som användes i samband med ingripandet. Flera poliser har redan hörts i utredningen.

Den dödade mannens identitet är inte helt bekräftad, men enligt källor till den norska tidningen Resett så hade han bosnisk bakgrund.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.