Svart makt-anhängare dömde i George Floyd-målet

Domen mot Derek Chauvin

publicerad 3 maj 2021
- av Isac Boman

Nu framgår att en aktivist från den våldsbejakande svart makt-organisationen BLM var med och dömde polisen Derek Chauvin för att ha orsakat George Floyds död. BLM-anhängaren anser även själv att juryuppdraget ska ses som en form av politisk aktivism för att skapa ”förändring”.

The är The Post Millennial som avslöjar att jurymedlemmen Brandon Mitchell i själva verket inte varit neutral och opartisk i målet utan i själva verket tillhör det våldsbejakande och rasistiska nätverket Black Lives Matter.

Polisen Derek Chauvin dömdes för dråp på den grovt kriminellt belastade afroamerikanen George Floyd och riskerar nu 40 år i fängelse. Brandon Mitchell var en av jurymedlemmarna som dömde Chauvin – trots att man i praktiken haft mycket svårt att förklara exakt hur polismannen egentligen agerat felaktigt.


Annonser:


Klart är också att Mitchell redan i augusti poserade på en bild iklädd en BLM-t-skjorta och texten ”bort med era knän från våra nackar” – ett slagord som tagits i bruk av gruppen just efter Floyds dödsfall. Trots detta påstod Mitchell i mars att han inte hade några kunskaper om målet där han skulle sitta i juryn – något som också är en förutsättning för att man ska godkännas som jurymedlem.

Noterbart är att minst två andra personer inte fick bli jurymedlemmar i just detta mål eftersom de tillstått att de följt rättsprocessen och den massmediala bevakningen av fallet.

Brandon Mitchell verkar inte heller särskilt ångerfull över att han suttit i juryn trots tydligt politiskt motiverad aversion gentemot polismannen och menar själv uttryckligen istället att juryuppdraget ska ses som en form av politisk aktivism.

– Om vi vill se någon förändring så är det viktigt att vi använder oss av dessa vägar och går in i de här rummen, deklarerar han.

Sedan tidigare har många kritiker argumenterat för att rättsprocessen mot Derek Chauvin varit uppgjort på förhand och att han skulle dömas oavsett om han faktiskt begått något brott eller inte – just för att blidka den våldsbejakande svart makt-rörelsen.

 


Ett mål omgivet av tung politisk press

Den politiska pressen har varit tung på en hård dom även vid sidan av mainstreammedias ensidiga bevakning av fallet George Floyd. Noteras kan att USA:s president Joe Biden personligen talat vid ett flertal tillfällen med George Floyds familj och meddelat att man förbereder en ny lag uppkallad efter Floyd för att bekämpa den "systematiska rasism" man menar präglas poliskåren och även landets europeiskättade befolkning i stort.

Georges eftermäle kommer inte bara vara hans död, utan också vad vi måste göra till hans minne, deklarerade Biden bland annat i samband med domen.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.