Utrikes

Svart makt-aktivist köper lyxvilla – i helvitt område

Publicerad 12 april 2021

En av grundarna till BLM, Patrisse Khan-Cullors.
Patrisse Khan-Cullors, en av grundarna till den våldsbejakande svart makt-rörelsen BLM, har köpt ett hus för 1,4 miljoner dollar (ungefär 12 miljoner svenska kronor) i ett av Kaliforniens vitaste områden. Platsen som hon valt, Topanga Canyon, har en marginell svart befolkning på blott 1,6 procent. Det var mäklarsidan Dirt avslöjade att Khan-Cullors, som startade hashtaggen #BlackLivesMatter 2013, köpt det lyxiga huset i Topanga Canyon. Trots den rasideologiska BLM-rörelsens anti-vita hatretorik så väljer Khan-Cullors alltså själv att bo i ett område där icke-spansktalande vita enligt officiella uppgifter utgör hela 82,3 procent av befolkningen. Afroamerikaner utgör blott 1,64 procent av befolkningen. LA Times skriver att området har en ”geografisk isolering från den hårdnande verkligheten i det moderna amerikanska livet”. 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!