Svart makt-aktivist köper lyxvilla – i helvitt område

publicerad 12 april 2021
- av Per Nordin
En av grundarna till BLM, Patrisse Khan-Cullors.

Patrisse Khan-Cullors, en av grundarna till den våldsbejakande svart makt-rörelsen BLM, har köpt ett hus för 1,4 miljoner dollar (ungefär 12 miljoner svenska kronor) i ett av Kaliforniens vitaste områden. Platsen som hon valt, Topanga Canyon, har en marginell svart befolkning på blott 1,6 procent.

Det var mäklarsidan Dirt avslöjade att Khan-Cullors, som startade hashtaggen #BlackLivesMatter 2013, köpt det lyxiga huset i Topanga Canyon.

Trots den rasideologiska BLM-rörelsens anti-vita hatretorik så väljer Khan-Cullors alltså själv att bo i ett område där icke-spansktalande vita enligt officiella uppgifter utgör hela 82,3 procent av befolkningen. Afroamerikaner utgör blott 1,64 procent av befolkningen.

LA Times skriver att området har en ”geografisk isolering från den hårdnande verkligheten i det moderna amerikanska livet”.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.