Storbritanniens tidigare premiärminister pekas ut som pedofil

publicerad 22 februari 2017
Edward Heath

Edward Heath, som var Storbritanniens premiärminister 1970-1974, var pedofil och hans förehavanden sopades under mattan av det politiska etablissemanget, konstaterar brittisk polis.

Den förre premiärministerns eventuella pedofilkopplingar utreds för tillfället av polisen. Utredningen mot Edward Heath, som avled 2015, inleddes för två år sedan efter att den mycket välkände tv-programledaren Jimmy Savile avslöjats som seriepedofil.

Polisdirektören Mike Veale, som leder utredningen kring Heath, säger sig vara ”120 procent säker” på att anklagelserna är riktiga. Veale menar dessutom att det politiska etablissemanget ska varit medvetna om Heaths förehavanden, men dolt det från allmänheten, skriver Daily Mail.

Ett 30-tal personer har berättat för polisen om hur de blev sexuellt utnyttjade av Edward Heath, och enligt polisdirektör Mike Veale hänger deras historier samman.

Det som utmärker sig är att människorna som ger dessa vittnesmål inte är kopplade till varandra, men deras berättelser och detaljer hänger samman, säger Veale till Daily Mail och tillägger att utredarna var ”chockade” över vad de fick höra av vittnena.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!