Stora protester mot valfusk i Washington, D.C.

publicerad 16 november 2020
  Bilder från marschen i Washington i lördags.

  Tiousentals människor marscherade genom Washington i lördags till stöd för den amerikanska konstitutionen och i protest mot otillbörlig påverkan på det amerikanska presidentvalet. President Donald Trump själv åkte igenom folkmassorna i den amerikanska huvudstaden.

  Slagord som "Stop the Steal" - stoppa stölden - syntes på många håll i marschen genom Washington, åsyftandes de graverande rapporter om systematiskt valfusk som nu censureras sociala medier. Protesterna riktades uttryckligen inte bara mot det rapporterade valfusket bland annat genom manipulation av poströster, utan även mot och censuren på social media och mainstreammediernas subversiva inverkan på det amerikanska presidentvalet. Trots de fortsatta oklarheterna om det verkliga röstresultatet har de sistnämnda i förtid och unisont utropat Joe Biden till segrare och så kallad "president-elect" för ett maktövertagande i januari.

  Foto: faksimil/Youtube

   
  Väl på plats i centrala Washington avslutades marschen med tal och den amerikanska nationalsången.

  https://www.millionmagamarch.us/#watch-video

   

  President Donald Trump syntes personligen åka igenom Washington med sin kortege under lördagen.


  Bilder från Bloomberg Quicktake när Trump-kortegen åkte igenom Washington i lördags.

   

  Allt fler politiska bedömare uttrycker oro över att den allt mer extrema polariseringen mellan republikaner och demokrater utmynna i eskalerat våld i USA. Även under helgens demonstration i huvudstaden kunde dylika tendenser skönjas när uppjagade fientliga mobbgrupper drabbade samman med människor i färd med att avlägsna sig från området.

   


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!