MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Stora protester mot valfusk i Washington, D.C.

Presidentvalet i USA

publicerad 16 november 2020
- av Isac Boman
Bilder från marschen i Washington i lördags.

Tiousentals människor marscherade genom Washington i lördags till stöd för den amerikanska konstitutionen och i protest mot otillbörlig påverkan på det amerikanska presidentvalet. President Donald Trump själv åkte igenom folkmassorna i den amerikanska huvudstaden.

Slagord som “Stop the Steal” – stoppa stölden – syntes på många håll i marschen genom Washington, åsyftandes de graverande rapporter om systematiskt valfusk som nu censureras sociala medier. Protesterna riktades uttryckligen inte bara mot det rapporterade valfusket bland annat genom manipulation av poströster, utan även mot och censuren på social media och mainstreammediernas subversiva inverkan på det amerikanska presidentvalet. Trots de fortsatta oklarheterna om det verkliga röstresultatet har de sistnämnda i förtid och unisont utropat Joe Biden till segrare och så kallad “president-elect” för ett maktövertagande i januari.

Foto: faksimil/Youtube

 

Väl på plats i centrala Washington avslutades marschen med tal och den amerikanska nationalsången.

https://www.millionmagamarch.us/#watch-video

 

President Donald Trump syntes personligen åka igenom Washington med sin kortege under lördagen.


Bilder från Bloomberg Quicktake när Trump-kortegen åkte igenom Washington i lördags.

 

Allt fler politiska bedömare uttrycker oro över att den allt mer extrema polariseringen mellan republikaner och demokrater utmynna i eskalerat våld i USA. Även under helgens demonstration i huvudstaden kunde dylika tendenser skönjas när uppjagade fientliga mobbgrupper drabbade samman med människor i färd med att avlägsna sig från området.

 

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend