Steve Bannon: Demokraterna kommer inte erkänna en valseger för Trump

publicerad 23 september 2020
- av Isac Boman
Steve Bannon tror att demokraterna och deras allierade kommer att vägra att erkänna Trump som segrare.

Donald Trumps tidigare rådgivare Steve Bannon menar att Demokraterna tillsammans med storföretag och vänsterpolitiska organisationer kommer att göra allt i sin makt för att manipulera valet och att mycket tyder på att dessa kommer att vägra erkänna Trump som segrare – även om han skulle vinna valet med bred marginal.

Steve Bannon har tidigare varit ansvarig för president Donald Trumps valkampanj och åtalades nyligen för bedrägeri. I en intervju med Tucker Carlson menar han att åtalet iscensattes av rent politiska skäl för att göra honom politiskt omöjlig och att det snarast handlat om att få bort personer kopplade till presidenten och dennes framgångar.

– Det handlar om en jakt på högprofilerade politiska mål kopplade till president Donald Trump. Det är inte slumpmässigt att åtalspunkterna kom nästan exakt fyra år efter att jag tog över Trumps kampanj. Det de här personerna vill göra är att kriminalisera politiska dissidenter och säkerställa att jag inte återvände till Trumps kampanj. Det de inte förstod var att jag aldrig hade några intentioner att gå tillbaka till kampanjen till att börja med, förklarar Bannon som fastslår att han inte gjort något fel och att alla tillgängliga dokument efterhand kommer att visa detta.

Bannon menar vidare att Demokraterna har ”traumatiserat” sin väljarbas och att många av deras väljare inte kommer att rösta överhuvudtaget. Eftersom de helt enkelt inte längre kan vinna på ett ärligt sätt är de nu tvingade att genom fusk och fulspel försöka få Trump bortkuppad som president.

 

Trumps tidigare rådgivare pekar bland annat på hur storföretagen redan i nuläget aktivt gör insatser för att få bort Trump och lyfter bland annat fram hur sociala medier som Twitter och Facebook systematiskt förtrycker material som kan gynna den sittande presidenten. Bannon menar att det rentav finns aktörer som är beredda att gå så långt som att använda digital manipulation av rösterna för att felaktigt få det att framstå som att Trump har förlorat i det kommande valet.

– Det här är vad som kommer att ske. Donald Trump kommer att vinna det verkliga valet – den 1 november, tippar Bannon som dessutom är övertygad om att Trump kommer att vinna med tydlig marginal.

Samtidigt tror han att den verkliga utmaningen startar först efter själva valnatten när Trumps motståndare kommer att vägra att erkänna honom som vinnare.

– Det är då kriget börjar, säger han.

Bannon förklarar vidare att hans eget arbete nu inte handlar om att arbeta med Trumps kampanj, utan om att synliggöra de ljusskygga metoder som tagits i bruk av dessa ljusskygga krafter.

– De kommer inte kunna tysta mig, jag är mer fokuserad än någonsin, fastslår han.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!