Stadsfullmäktige i Oslo kräver macheteförbud: ”Machete används i djungeln”

publicerad 5 augusti 2019
- av Markus Andersson
Raymond Johansen från Arbeiderpartiet, stadsfullmäktiges ordförande i Oslo.

Oslos stadsfullmäktiges ordförande Raymond Johansen (Ap) anser att macheter inte har något att göra i varken Oslo eller Norge.

Machetevåld har blivit alltmer vanligt i Oslo de senaste åren. Under tisdagskvällen skedde återigen ett större gängslagsmål i staden. Polisen fick tips om att macheter använts, men inga hittades. Händelsen ägde rum vid Bogeruds tunnelbanestation.

Nu har stadens fullmäktigeordförande Raymond Johansen från Arbeiderpartiet (norska socialdemokraterna) fått nog och kräver ett macheteförbud, rapporterar VG.

Machete används i djungeln. Det är inte djungel i Oslo, säger Johansen.

Regeringen har tidigare utlovat ett förbud, men Johansen tycker att allt sker i ”sköldpaddsfart”. Enligt justitie- och invandringsministern, Jøran Kallmyr, arbetar man med ett förbud mot försäljning av machete. Att bära kniv eller machete på allmän plats är redan förbjudet enligt lag.

En machete är en stor kniv som används för att hugga sig fram genom tjock vegetation, men en machete kan även användas som vapen.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.