Utrikes

Stadsfullmäktige i Oslo kräver macheteförbud: ”Machete används i djungeln”

Raymond Johansen från Arbeiderpartiet, stadsfullmäktiges ordförande i Oslo.

Oslos stadsfullmäktiges ordförande Raymond Johansen (Ap) anser att macheter inte har något att göra i varken Oslo eller Norge.

Machetevåld har blivit alltmer vanligt i Oslo de senaste åren. Under tisdagskvällen skedde återigen ett större gängslagsmål i staden. Polisen fick tips om att macheter använts, men inga hittades. Händelsen ägde rum vid Bogeruds tunnelbanestation.
Nu har stadens fullmäktigeordförande Raymond Johansen från Arbeiderpartiet (norska socialdemokraterna) fått nog och kräver ett macheteförbud, rapporterar VG.

Machete används i djungeln. Det är inte djungel i Oslo, säger Johansen.

Regeringen har tidigare utlovat ett förbud, men Johansen tycker att allt sker i ”sköldpaddsfart”. Enligt justitie- och invandringsministern, Jøran Kallmyr, arbetar man med ett förbud mot försäljning av machete. Att bära kniv eller machete på allmän plats är redan förbjudet enligt lag.

En machete är en stor kniv som används för att hugga sig fram genom tjock vegetation, men en machete kan även användas som vapen.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • machete
  • Norge