Sputnik News kastas ut från Tallinn

publicerad 19 december 2019
Margarita Simonyan är chefredaktör för både ryska RT och Sputnik News.


Sanktioner mot den ryska nyhetskanalen Rossiya Segodnya tvingar nu även kanalens medieportal Sputnik att lämna sina lokaler i Tallinn.

Anledningen är att estniska banker inte accepterar deras betalningar. 
Ansvariga för Rossiya Segodnya förklarar för ERR att den estländske hyresvärden har sagt upp deras kontrakt, men Margarita Simonyan som är chefredaktör säger att det i sak inte förändrar någonting, att publiceringarna inte kommer att stoppas och att Sputniks anställda kommer att fortsätta arbeta hemifrån.

I slutet på oktober 2019 så började estniska filialer till utländska banker frysa utbetalningar av löner, skatt och hyra för lokaler som tillhör mediebyrån Rossiya Segodnya. Andra estniska banker som kontaktats har också vägrat att hjälpa trots att våra överföringar har pågått i nästan fyra år utan att väcka några frågor”, skriver man i ett uttalande.
Enligt den etniska tidningen ERR verkar Sptunik heller inte kunna få tillbaka några av de frysta pengarna.

Dmitri Kisseljov som är generaldirektör för kanalen står med på EU:s lista över personer som ska utsättas för ekonomiska sanktioner på grund av deras stöd för den pro-ryska sidan i konflikten i Ukraina. Sputnik ägs till stora delar av den ryska staten och ska inte blandas ihop med Russia Today.

Sputniks Tallinnkontor har haft 35 anställda.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!