Spaniens utrikesminister kritiserar Italien och berömmer Merkel för migrationspolitiken

publicerad 7 augusti 2018
Migrantströmmarna till Europa sker nu första hand över Spanien sedan Italien skärpt

Spaniens utrikesminister Josep Borrell har anklagat Italien för en ”brutal avskärmningspolitik” mot migranter. Samtidigt krävde han en europeisk lösning på asylkrisen och lovordade förbundskansler Angela Merkels (CDU) i en intervju med affärstidningen Handelsblatt.

Italiens inrikesminister Matteo Salvini anklagade Borrell för att ”föra en politik, inte bara på bekostnad av Spanien, utan på hela Europas bekostnad”. Sedan Italien har stängt sina gränser har Spanien sett en betydande ökning av den olagliga invandringen. Hittills har 25 000 migranter anlänt till Spanien i år.

Merkel har ”räddat Europas ära”
Borrell pläderade för en paneuropeisk lösning på problematiken. Om detta inte är möjligt, måste ”en liten koalition av länder runt Tyskland, Frankrike och Spanien gå i täten”. I detta sammanhang berömde den socialistiska politikern Merkels beslut från 2015 om att öppna gränserna.

I mina ögon räddade kanslern med sitt beslut helt enkelt Europas ära, sade Josep Borrell till Handelsblatt.

I grund och botten handlar asylpolitiken om att göra det klart för européerna att ”vi inte bara hjälper människor, utan att det också finns något som en demografisk utdelning, som mottagarländerna tydligt drar nytta av”.

Detta gäller särskilt för Tyskland med dess låga födelsetal. På sikt menar man att landet kommer att tjäna på massinvandringen ifrån tredje världen.

 

Källa: Junge Freiheit
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.