Migrantkrisen i Europa

Spaniens utrikesminister kritiserar Italien och berömmer Merkel för migrationspolitiken

Migrantströmmarna till Europa sker nu första hand över Spanien sedan Italien skärpt

Spaniens utrikesminister Josep Borrell har anklagat Italien för en “brutal avskärmningspolitik” mot migranter. Samtidigt krävde han en europeisk lösning på asylkrisen och lovordade förbundskansler Angela Merkels (CDU) i en intervju med affärstidningen Handelsblatt.

Italiens inrikesminister Matteo Salvini anklagade Borrell för att “föra en politik, inte bara på bekostnad av Spanien, utan på hela Europas bekostnad”. Sedan Italien har stängt sina gränser har Spanien sett en betydande ökning av den olagliga invandringen. Hittills har 25 000 migranter anlänt till Spanien i år.

Merkel har “räddat Europas ära”
Borrell pläderade för en paneuropeisk lösning på problematiken. Om detta inte är möjligt, måste “en liten koalition av länder runt Tyskland, Frankrike och Spanien gå i täten”. I detta sammanhang berömde den socialistiska politikern Merkels beslut från 2015 om att öppna gränserna.

I mina ögon räddade kanslern med sitt beslut helt enkelt Europas ära, sade Josep Borrell till Handelsblatt.

I grund och botten handlar asylpolitiken om att göra det klart för européerna att “vi inte bara hjälper människor, utan att det också finns något som en demografisk utdelning, som mottagarländerna tydligt drar nytta av”.

Detta gäller särskilt för Tyskland med dess låga födelsetal. På sikt menar man att landet kommer att tjäna på massinvandringen ifrån tredje världen.

 

Källa: Junge Freiheit

Liknande artiklar

20 000 migranter hotar storma Kroatiens gräns Vid Kroatiens gräns, bara 22 mil från Österrike, väntar mer än 20 000 migranter på att göra en inbrytning mot Centraleur...
Så ska FN:s nya migrationspakt underlätta migratio... I december väntas FN:s nya migrationspakt antagas i Marocko. Målet med detta avtal är "den säkra, ordnade och reguljära ...
Här stormar 800 migranter spanska gränsen i Marock... Våldsamma afrikanska migranter stormade gränsen mellan Marocko och det spanska territoriet Ceuta i torsdags. 15 poliser ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!