Soros rekryterar vänsteraktivister i Nederländerna

publicerad 20 november 2016
George Soros

Den ökända multimiljardären, valutaspekulanten och lobbyisten George Soros vill genom sin stiftelse Open Society Foundations och organisationen Gender Concerns International rekrytera professionella vänsteraktivister i Nederländerna för att motarbeta kritik mot invandring, islam och kvinnofrågor. Detta bara ett halvår innan det är parlamentsval i landet.

Man söker efter individer mellan 17 och 26 år gamla som ska arbeta i Haag och fokusera på vad man menar är den ökande islamofobin och invandringskritiken i Nederländerna och hur denna kan motarbetas.

Man kommer också fokusera på att lansera kampanjer för att synliggöra påstådd främlingsfientlighet, islamofobi och ojämlikhet och lyfta fram de problem som muslimska kvinnor i synnerhet och invandrare i allmänhet står inför i Nederländarna.

I arbetsbeskrivningen kommer det också att ingå att lobba mot invandringskritik och kritik mot islam på sociala medier och försöka påverka den nederländska regeringen och organisationer i landet.

Sökande som själva identifierar sig med islam kommer få förtur. Minst 50 procent av de som väljs ut till intervjuer kommer att vara kvinnor och minst 40 procent sådana som identifierar sig själva som muslimer.

George Soros har tidigare fått mycket kritik för att sponsra extrema politiska grupperingar på vänsterkanten och sin framgångsrika lobbyism för mångkultur och massinvandring.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!