Socialdemokraterna i Danmark vill avskaffa asylinvandringen

publicerad 5 februari 2018
Socialdemokraternas partiledare Mette Frederiksen

De danska socialdemokraterna vill att asylinvandringen avslutas och att landet istället öppnar upp för fler kvotflyktingar.

Socialdemokraternas partiledare Mette Frederiksen säger till Danmarks Radio att partiets förslag på en ny invandringsreform innebär att FN:s kvotflyktingar prioriteras istället för asylinvandrare.

Invandringsreformen är en del av Socialdemokraternas valplattform inför folketingsvalet 2019. Om förslaget går igenom innebär det att asylsökare i Danmarks skickas till danskdrivna flyktingläger i tredje världen. Även om dessa bedöms ha skäl för asyl kommer de inte få komma till Danmark, utan förflyttas till något av FN:s flyktingläger.

Det är absolut nödvändigt att skapa ett mer mänskligt flyktingsystem än det som vi har idag, säger Frederiksen till Danmarks Radio.

Danmark har tidigare tagit emot 500 kvotflyktingar från FN. Om Socialdemokraternas förslag går igenom kommer antalet kvotflyktingar till landet att öka.

Det liberalkonservativa regeringspartiet Venstre (V) är kritiska till det socialdemokratiska förslaget om ett stopp för asylinvandringen och menar att det inte är genomförbart.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.