Slovakiens premiärminister anklagar Soros för att vilja störta regeringen

publicerad 8 mars 2018
(t.v.) Slovakiens premiärminister Robert Fico. (t.h.) George Soros.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Slovakiens socialdemokratiske premiärminister Robert Fico säger att miljardären och valutaspekulatören George Soros försöker störta landets regering.

Robert Fico och hans regering befinner sig just nu i en kris efter ett omtalat mord på en journalist, vilket lett till omfattande protester runt om i landet. Oppositionen har även hotat att genomföra en misstroendeförklaring mot Fico om han inte utlyser nyval.

Enligt Fico är George Soros inblandad i attackerna och har som mål att störta Ficos regering. Han pekar bland annat på att Slovakiens president Andrej Kiska nyligen träffade Soros privat i New York.

Ni kan anklaga mig för konspirationsteorier, jag bryr mig inte, sade Fico nyligen till reportrar, enligt Bloomberg, och sade att han ville att Kiska redogjorde kring vad han samtalade med Soros om i New York.

– Han ville tala privat med Soros, och vi vet alla vad han gör i denna region.

Robert Fico är inte den första regeringschefen i Centraleuropa som attackerat George Soros för hans subversiva verksamhet. Ungerns premiärminister Viktor Orbán har vid återupprepade tillfällen kritiserat Soros och regeringen i landet har även informerat sina medborgare om hur Soros vill ha massinvandring till Ungern.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!