Skådespelaren Alec Baldwin i tragisk dödsskjutning

publicerad 23 oktober 2021
- av Jan Sundstedt
Alec Baldwin och den dödade Halyna Hutchins till höger.

Fotografen Halyna Hutchins dödades och regissören Joel Souza sårades i en vådaskjutning under en pågående inspelning av en västernfilm i USA. Den kände skådespelaren Alec Baldwin avfyrade vapnet.

En tragisk olycka med dödlig utgång inträffade under en pågående filminspelning i torsdags i Santa Fe, New Mexico, USA. Filmen ifråga är västernfilmen Rust med bland annat Alec Baldwin, 68, i en av de ledande rollerna.

Det var just Baldwin – känd från bland annat storfilmen The Hunt for Red October & The Shadow – som var den som i ett ögonblick av fruktansvärd otur avfyrade vapnet, en så kallad ”prop gun”, och tragiskt dödade fotografen Halyna Hutchins samt sårade regissören Joel Souza.


Annonser:


Hutchins ska ha skjutits i magen medan Souza träffats i axeln. Inga gripanden eller anklagelser har än så länge lämnats in till följd av händelsen, även om sheriffkontoret i Santa Fe bekräftar att utredningen fortfarande är ”öppen och aktiv”.

Samma sheriffkontor (Santa Fe County Sheriff’s Office) bekräftade vidare på torsdagen att både Hutchins och Souza sköts när ett rekvisitavapen avfyrades av just Alec Baldwin. Baldwin, som förutom att inneha en ledande roll i filmen Rust, även är filmens producent.

Enligt tidningen Deadline var olyckan framme när Baldwin enligt uppgift repeterade med en revolver inför en kommande scen, omedveten om att det fanns skarp ammunition i vapnet. Representanter för Alec Baldwin, som för övrigt är en erkänd vapenmotståndare, har valt att i detta skede av utredningen inte närmare kommentera den tragiska händelsen.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.