Självmordsbombare i Syrien var förklädda hjälparbetare

Publicerad 20 april 2017, uppdaterad kl. 17:32

Personerna bakom självmordsattacken i Syrien i lördags, och som resulterade i över 120 döda, utgav sig för att vara hjälparbetare, uppger FN.

I lördags inträffade ett självmordsattentat mot de bussar som skulle transportera civila mellan de syriska städerna Fuaa och Kefraya. Över 120 personer, varav många barn, omkom i attentatet, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Annons:


Enligt FN utfördes attentatet av personer som hade förklätt sig som hjälparbetare.

Någon som låtsades att distribuera hjälp för att locka fram barnen orsakade denna fasansfulla explosion, säger Staffan de Mistura, FN:s sändebud i Syrien.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend