Utrikes

Senatorskandidat: Soros kommer hamna i helvetet

Den republikanske senatorskandidaten Roy Moore (t.v.) och George Soros (t.h.)

Roy Moore, Republikanernas kandidat i senatsvalet i Alabama, säger att George Soros kommer att hamna i helvetet för sin “oamerikanska” agenda.

Senatsvalet i den väldigt republikanska delstaten Alabama har blivit väldigt jämt. Republikanernas Roy Moore, en populist med stöd av bland andra Steve Bannon, ställs mot Demokraternas Doug Jones.

Roy Moore leder i de flesta opinionsmätningar över Doug Jones, men Moore har tappat stöd efter anklagelser om att han skulle förgripit sig på minderåriga flickor – anklagelser som Roy Moore bestämt förnekat och menar är politiskt motiverade. Det har inte presenterats några bevis för att anklagelserna mot Roy Moore skulle stämma.

I en radiointervju går nu Roy Moore, som är djupt kristen och konservativ, till attack mot den ungerskfödde valutaspekulatören George Soros, som gjort sig känd för att stödja “liberala” och i vissa fall vänsterextrema syften.

Enligt Roy Moore är George Soros agenda “sexuell och liberal” och inte en del av den amerikanska kulturen. Han säger också att George Soros kommer att hamna i helvetet för denna agenda.

Oavsett hur mycket pengar han har så kommer han ändå till samma plats, för människor som förkastar gud och moral… det är dit han kommer hamna, och det är ingen trevlig plats, sade Roy Moore i en radiointervju, med American Family Association.

Moores uttalande har mötts av hård kritik från judiskt håll, där kritikerna menar att all sorts kritik av George Soros utgör antisemitism.

Senatsvalet i Alabama kommer att hållas den 12 december.

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

Liknande artiklar

Porradvokat kan bli Demokraternas presidentkandida... Michael Avenatti, advokat åt porrskådisen Stormy Daniels, pekas ut som en av favoriterna till att bli Demokraternas kand...
Trump: Ingen som gör affärer med Iran kommer få gö... När de amerikanska sanktionerna mot Iran nu trätt i kraft meddelar Donald Trump att USA inte kommer göra affärer med de ...
Bombdåd mot USA:s ambassad i Peking Ett bombdåd ska ha utförts utanför den amerikanska ambassaden i Kinas huvudstad Peking. Enligt uppgifter till Sky New...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!