Utrikes

Senatorskandidat: Soros kommer hamna i helvetet

Den republikanske senatorskandidaten Roy Moore (t.v.) och George Soros (t.h.)

Roy Moore, Republikanernas kandidat i senatsvalet i Alabama, säger att George Soros kommer att hamna i helvetet för sin “oamerikanska” agenda.

Senatsvalet i den väldigt republikanska delstaten Alabama har blivit väldigt jämt. Republikanernas Roy Moore, en populist med stöd av bland andra Steve Bannon, ställs mot Demokraternas Doug Jones.

Roy Moore leder i de flesta opinionsmätningar över Doug Jones, men Moore har tappat stöd efter anklagelser om att han skulle förgripit sig på minderåriga flickor – anklagelser som Roy Moore bestämt förnekat och menar är politiskt motiverade. Det har inte presenterats några bevis för att anklagelserna mot Roy Moore skulle stämma.

I en radiointervju går nu Roy Moore, som är djupt kristen och konservativ, till attack mot den ungerskfödde valutaspekulatören George Soros, som gjort sig känd för att stödja “liberala” och i vissa fall vänsterextrema syften.

Enligt Roy Moore är George Soros agenda “sexuell och liberal” och inte en del av den amerikanska kulturen. Han säger också att George Soros kommer att hamna i helvetet för denna agenda.

Oavsett hur mycket pengar han har så kommer han ändå till samma plats, för människor som förkastar gud och moral… det är dit han kommer hamna, och det är ingen trevlig plats, sade Roy Moore i en radiointervju, med American Family Association.

Moores uttalande har mötts av hård kritik från judiskt håll, där kritikerna menar att all sorts kritik av George Soros utgör antisemitism.

Senatsvalet i Alabama kommer att hållas den 12 december.

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

Liknande artiklar

5. Vem var kuppens drivande kraft? Det finns många spekulationer om, vem som i första hand drev fram försöken att (a) hindra Trump att vinna presidentvalet...
Domare tvingar Vita huset att ge CNN-reporter pres... Vita huset förlorar rättstvisten mot CNN och tvingas ge tillbaka CNN-reportern Jim Acostas pressackreditering. Under ...
Uppgifter: Trump planerar att sparka flera ministr... USA:s president Donald Trump planerar att göra sig av med flera nyckelpersoner och ministrar inom kort, enligt uppgifter...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!