MORGONDAGENS DAGSTIDNING – lördag 24 februari 2024

lördag 24 februari 2024

Senatorskandidat: Soros kommer hamna i helvetet

publicerad 7 december 2017
- av Alexander Almqvist
Den republikanske senatorskandidaten Roy Moore (t.v.) och George Soros (t.h.)

Roy Moore, Republikanernas kandidat i senatsvalet i Alabama, säger att George Soros kommer att hamna i helvetet för sin “oamerikanska” agenda.

Senatsvalet i den väldigt republikanska delstaten Alabama har blivit väldigt jämt. Republikanernas Roy Moore, en populist med stöd av bland andra Steve Bannon, ställs mot Demokraternas Doug Jones.

Roy Moore leder i de flesta opinionsmätningar över Doug Jones, men Moore har tappat stöd efter anklagelser om att han skulle förgripit sig på minderåriga flickor – anklagelser som Roy Moore bestämt förnekat och menar är politiskt motiverade. Det har inte presenterats några bevis för att anklagelserna mot Roy Moore skulle stämma.

I en radiointervju går nu Roy Moore, som är djupt kristen och konservativ, till attack mot den ungerskfödde valutaspekulatören George Soros, som gjort sig känd för att stödja “liberala” och i vissa fall vänsterextrema syften.

Enligt Roy Moore är George Soros agenda “sexuell och liberal” och inte en del av den amerikanska kulturen. Han säger också att George Soros kommer att hamna i helvetet för denna agenda.

Oavsett hur mycket pengar han har så kommer han ändå till samma plats, för människor som förkastar gud och moral… det är dit han kommer hamna, och det är ingen trevlig plats, sade Roy Moore i en radiointervju, med American Family Association.

Moores uttalande har mötts av hård kritik från judiskt håll, där kritikerna menar att all sorts kritik av George Soros utgör antisemitism.

Senatsvalet i Alabama kommer att hållas den 12 december.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend