Saudisk militär bakom masskjutning på amerikansk militärbas

publicerad 8 december 2019
- av Per Nordin

I fredags sköts tre personer ihjäl och ytterligare åtta skadades i en masskjutning på en militärbas i USA. Bakom dådet låg en saudier som låg i träning på basen.

Masskjutningen ägde rum i fredags på en militärbas i Florida. Dådet krävde tre dödsoffer och ytterligare åtta skadades. Skytten, som även han blev dödad, har identifierats som Mohammed Saeed Alshamrani – en saudisk militär som tränades på basen.

Alshamrani var en av 852 saudier som tränas av amerikansk militär. Han började sin treårskurs 2017. Kursen innefattar pilot- och engelskaundervisning. Utbildningen betalas av Saudiarabien.

I tidigare Twitter-inlägg skriver Alshamrani att han hatar amerikaner på grund av deras brott mot ”muslimer och mänskligheten”.

President Trump, som talat med Kung Salman från Saudiarabien strax efter dådet, sa att monarken kallat attacken ”barbarisk.”Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.