Utrikes

Saudisk militär bakom masskjutning på amerikansk militärbas

I fredags sköts tre personer ihjäl och ytterligare åtta skadades i en masskjutning på en militärbas i USA. Bakom dådet låg en saudier som låg i träning på basen.

Masskjutningen ägde rum i fredags på en militärbas i Florida. Dådet krävde tre dödsoffer och ytterligare åtta skadades. Skytten, som även han blev dödad, har identifierats som Mohammed Saeed Alshamrani – en saudisk militär som tränades på basen.
Alshamrani var en av 852 saudier som tränas av amerikansk militär. Han började sin treårskurs 2017. Kursen innefattar pilot- och engelskaundervisning. Utbildningen betalas av Saudiarabien.

I tidigare Twitter-inlägg skriver Alshamrani att han hatar amerikaner på grund av deras brott mot ”muslimer och mänskligheten”.

President Trump, som talat med Kung Salman från Saudiarabien strax efter dådet, sa att monarken kallat attacken “barbarisk.”

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!