Ryskt plan nedskjutet av Syrien efter israeliskt angrepp

publicerad 17 september 2018
  https://youtu.be/dkbrUDViimk

  Ett ryskt spaningsflygplan sköts ned av Syrien över Medelhavet, samtidigt som israeliskt stridsflyg utförde ett missilangrepp mot Syrien.

  Det ryska försvarsministeriet uppger att minst fyra israeliska stridsflyg av typen F-16 bombade mål i syriska Latakia under måndagskvällen. Samtidigt som de israeliska attackerna pågick ska ett ryskt spaningsflygplan, som var av typen Iljusjin Il-20, ha skjutits ned av misstag av syriskt luftvärn.

  I ett uttalande beskyller det ryska försvarsministeriet Israel för händelsen och hävdar att man "reserverar sig rätten att svara proportionerligt".
  "De israeliska piloterna använde det ryska planet som skydd och utnyttjade den mot de syriska flygförsvaret. Följaktligen sköts Il-20, som har ett radartvärsnitt som är mycket större än F-16, ner av en S-200-missil", uppger försvarsministeriet i ett skriftligt uttalande.

  Ett franskt stridsfartyg befann sig strax utanför den syriska kusten vid tiden för händelsen enligt Ryssland och misstänks ha deltagit i de israeliska angreppen mot Syrien.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!