Utrikes

Russia Today: Donald Trump är en “korrupt” miljardär

Den ryska TV-kanalen RT (Russia Today) angriper Donald Trump genom att dela en meme där det påstås att den amerikanske presidenten är en “korrupt miljardär”.

(Klicka för större bild)

Det är RT America, som är RT:s amerikanska avdelning, som delat ett inlägg via sin Facebooksida från sidan Redacted Tonight, vilket i sin tur är ett program som RT America sänder.
Inlägget är en meme med texten: “När du e trött på korrupta miljardärer som styr landet så du röstar fram en korrupt miljardär att styra landet”. Under texten är det en smiley i den amerikanska flaggan som bär Make America Great Again-keps.

Även om Trumps namn inte förekommer i memen är det uppenbart att det är den amerikanske presidenten som TV-kanalen pekar ut som korrupt.

RT, tidigare Russia Today, finansieras i huvudsak av den ryska staten och kan således ses som en rysk motsvarighet till svenska SVT, brittiska BBC och tyska Deutsche Welle.

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!