MORGONDAGENS DAGSTIDNING – tisdag 27 februari 2024

tisdag 27 februari 2024

Röstmaskiner designades för att möjliggöra valmanipulation

Presidentvalet i USA

publicerad 20 december 2020
- av Markus Andersson
Dominions röstmaskiner anklagas för att möjliggöra valfusk.

En domstolsbeordrade granskning av företaget Dominions omtalade röstmaskiner som användes under presidentvalet i Michigan visar att maskinernas system har designats för att möjliggöra omfattande valfusk. Om uppgifterna är korrekta så ger det ytterligare stöd till Trumpkampanjens påståenden om att valet har riggats.

Granskningen utfördes av cybersäkerhetsexperterna på Allied Security Operations Group (ASOG) och kom fram till att Dominions system i Antrim County, Michigan hade en felprocent på 68 när det kom till att tabellera rösterna.

Rapporten noterar vidare att den dysfunktionella mjukvaran vida överstiger de godkända felmarginalerna på 0,0008 procent som satts upp av den federala valkommissionen, skriver RT. Granskningen ifråga är ett uppdrag av Michigandomaren Kevin Elsenheimer efter anklagelser om att tusentals röster plötsligt ”bytt sida” från Donald Trump till Joe Biden.

Det mest noterbara är att granskarna hävdar att felaktigheterna i systemet är medvetet inbyggda funktioner snarare än buggar och man menar att systemet avsiktligt genererar ett stort antal fel på valsedlarna som sedan kan användas för att manipulera rösträkningen.

Vår slutsats blir att Dominions röstsystem avsiktligt och medvetet är designat med inneboende fel för att skapa ett systemisk bedrägeri och påverka valresultatet”, skriver man i sin rapport.

Den preliminära rapporten visade också att det skett försök att ”manipulera bevis” och att obehöriga användare utan framgång försökt att nollställa valresultat. Granskarna kunde också se att säkerhetsloggar från valdagen och de tidigare dagarna hade försvunnit från systemet.

Donald Trump har länge riktat skarp kritik just mot Dominions röstsystem och anklagat företaget för att manipulera presidentvalet.

Dominions röstmaskiner är en katastrof över hela landet. De ändrade resultatet i ett jordskredsval. Kan inte låta detta hända. Tack till domaren för dennes genialitet, mod och patriotism. Borde få en medalj!” konstaterade Trump på Twitter efter att nyheten om granskningen nådde honom.

Statliga tjänstemän hävdar i sin tur att ASOGs rapport inte säger mycket och att det är ”ytterligare ett i en lång ström av missriktade, vaga och tvivelaktiga påståenden som syftar till att urholka allmänhetens förtroende för presidentvalet i november” och man hävdar vidare att ASOG inte har kompetensen att granska Dominons system.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend