Röster i Georgia räknas om för hand

Presidentvalet i USA

publicerad 13 november 2020
- av Isac Boman
Georgias republikanske statssekreterare Brad Raffensperger.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I delstaten Georgia ska samtliga röster i presidentvalet räknas om för hand, meddelar den republikanske statssekreteraren Brad Raffensperger. Förhoppningen som uttrycks är att hela processen ska vara klar den 20 november.

Valutgången i den amerikanska delstaten har varit väldigt jämn och enligt regelverket ska en automatisk omräkning ske om det skiljer mindre än 0,5 procent mellan kandidaterna. Under gårdagen ledde Joe Biden officiellt med omkring 14 000 röster av fem miljoner.

– Med så små marginaler krävs det en fullständig omräkning för hand i varje kommun, slår Raffensperger fast och förklarar vidare att processen kommer uppta varje sekund av den tid man har på sig.

– Det här kommer hjälpa till att bygga förtroende, fortsätter han och menar att det är viktigt att allting går rätt till och att det faktiska valresultatet blir definitivt korrekt.

Rapporter om omfattande valfusk till fördel för Joe Biden har framkommit eftermälet av valet och Trumpadministrationen har därför lämnat in stämningsansökningar och vill nu driva rättsprocesser i de delstater där det kommit in flest rapporter om omfattande fusk och manipulation.

– Vi kommer att räkna varje papperslapp och varje röst – varje laglig och giltig röst, sager Raffesperger vidare, enligt vänsterliberala CNBC.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!