Roger Stone gripen på order av Robert Mueller

publicerad 25 januari 2019
- av Alexander Almqvist

Roger Stone, tidigare rådgivare åt Donald Trump, har gripits av polis i sitt hem i Florida. Gripandet skedde på order av den särskilda utredaren Robert Mueller.

På fredagsmorgonen lokal tid arresterades Roger Stone, som har varit en av Trumps närmaste män under de senaste decennierna och agerade rådgivare åt Trumps presidentvalskampanj. Gripandet gjordes av FBI i Stones hem i Fort Lauderdale, Florida, på order av Rysslandsutredningen och Robert Mueller.

Robert Mueller har lett den så kallade Rysslandsutredningen som särskild utredare sedan maj 2017. Mueller ska utreda rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016 och om Donald Trump eller hans kampanj varit i maskopi med den ryska staten.

En talesman för Robert Mueller uppger att Stone åtalas på sju punkter: Fem fall av obstruktion av rättvisan, ett fall om falska påståenden samt ett fall av vittnesmanipulation, rapporterar USA Today.

Roger Stone har tidigare sagt att han väntar sig bli åtalad som en del i Rysslandsutredningen, rapporterar CNN. Enligt CBS News har gripandet kopplingar till Stones kontakter med Wikileaks.

Ifjol fick Roger Stone stor medial uppmärksamhet när Netflix släppte den kritikerrosade dokumentären Get Me Roger Stone, vilken bland annat följer Stone under presidentvalskampanjen 2016 och blickar tillbaka på hans karriär som lobbyist och politisk konsult åt Republikanerna.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.