Radikala islamister tar över brittiska fängelser

publicerad 14 juni 2019

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Muslimska extremistgäng i brittiska fängelser tvingar andra fångar att konvertera till islam eller bli misshandlade, varnar en rapport från Storbritanniens justitiedepartement som tagits fram av forskare från University of Birmingham.

Rapporten beskriver att gängen, som ofta leds av radikala islamister som är dömda för terrorism, rekryterar våldsbenägna fångar till att vara deras ”fotsoldater”. De som dömts för terroristbrott har hög ställning i gängen och erhåller stor respekt från de yngre medlemmarna. Fångar som vägrar konvertera till islam eller gå med i gängen blir attackerade eller utfrysta.

Gängen siktar främst in sig på fångar som redan är med i gatugäng och således har ”anlag för våld”. Rapporten, som har granskat tre högsäkerhetsfängelser i England, beskriver även hur gängen ingjuter skräck i personalen.

Experter har tidigare varnat att brittiska fängelser har blivit en grogrund för radikal islamism. För två år sedan dömdes tre män för att ha planerat ett terrordåd. Trion hade träffats på högsäkerhetsfängelset Belmarsh i sydöstra London och planerade att attackera poliser med bomber och köttyxor.

Fängelsepastorn Paul Song berättar att islamistiska gäng även kommit att dominera fängelset i Brixton. Han berättar att radikala islamister har ”kapat” hans bibelklasser och öppet hyllat jihadister och Islamiska staten.

 

Källa: Daily Mail

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!