Ryska presidentvalet

Putin ställer upp i presidentvalet nästa år

Vladimir Putin har varit Rysslands president eller premiärminister sedan 1999

Rysslands president Vladimir Putin meddelar att han avser att ställa upp för omval i nästa års presidentval i landet.

I vår kommer presidentval att äga rum i Ryssland. Under onsdagen meddelade president Vladimir Putin att han kommer att ställa upp i nästa års presidentval, rapporterar RT.

Putins beslut kommer som en överraskning för många. Analytiker trodde att Putin, som varit Rysslands president eller premiärminister sedan 1999, skulle lämna över makten till någon annan. Men Putin anser sig vara fast besluten att fortsätta styra landet.

– Ja, jag kommer att ställa upp som kandidat till det ryska presidentskapet. Ryssland kan bara fortsätta framåt och ingen kommer någonsin att kunna stoppa det, sade Putin i ett tal i Nizjnij Novgorod under onsdagen.

Vladimir Putin och hans parti Enade Ryssland kommer i presidentvalet sannolikt att utmanas av Kommunistpartiets Gennadij Ziuganov och Liberaldemokraternas Vladimir Zjirinovskij. Mandatperioden för den ryska presidenten är sex år.

Liknande artiklar

Här inviger Putin Europas längsta bro – förb... Under gårdagen invigdes Europas längsta bro av Rysslands president Vladimir Putin. Mastodontbron på 19 km som förbinder ...
Vladimir Putin svärs in som Rysslands president Strax efter klockan 11 på måndagsförmiddagen svensk tid svor Vladimir Putin presidenteden. Den 65-årige politikern inled...
Lavrov: Kemvapenattacken i Duma iscensattes Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov går nu ut och säger att man har bevis för att den påstådda kemvapenattacken i sy...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!