Putin: Hjälp Syriens flyktingar att återvända hem

publicerad 27 november 2020
- av Isac Boman
Rysslands president Vladimir Putin och Syriens president Bashar al-Assad.

Efter kriget i Syrien befinner sig över 6,5 miljoner syriska migranter för närvarande utanför landets gränser. Deras återvandring hem är något som skulle gynna såväl Syrien som de länder som de befinner sig i, konstaterar Rysslands president Vladimir Putin i ett samtal med sin syriska motsvarighet Bashar al-Assad.

Tyvärr befinner sig över 6,5 miljoner flyktingar för närvarande utanför Syrien. De flesta av dem är anställningsbara medborgare som kan och borde delta i återställningen av sitt land. Bortsett från det tjänar deras återkomst intressen för vistelseländerna, först och främst Syriens grannar ”, sade Putin i en videokonferens med Syriens president Bashar Assad i början av november.

Ryssland har i flera år stöttat den syriska regeringens initiativ som syftat till att landets medborgare ska återvända. Enligt Putin har över 850 000 syrier redan återvänt hem från utlandet.


Annonser:


Den ryske presidenten påpekade även att unga migranter ofta påverkas av radikala islamister och kan utgöra ett hot mot vistelselandet. Han nämnde även de stora ekonomiska kostnaderna för länderna som tagit emot dessa migranter.

Under den långvariga konflikten i Syrien har Ryssland spelat en viktig roll när det gäller att tillhandahålla humanitärt bistånd och medicinsk hjälp till folket i det krigshärjade Mellanösternlandet.

Putin meddelade vidare att man planerar att leverera över 65 ton humanitär hjälp till Syrien. Man försöker även fortsatt att bistå med att normalisera situationen i Syrien samt återställa landets suveränitet och territoriella integritet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.