Professorer efterlyste att vita begår självmord

Befolkningsutbytet i Väst

publicerad 11 oktober 2021
- av Redaktionen
Terblanche Delport och Derek Hook med Duquesnes universitetssymbol i bakgrunden.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


2016 uttryckte en filosofiprofessor i Sydafrika att europeiskättade människor bör begå självmord “som en moralisk handling”. Nu har en professor i Pennsylvania tagit efter och försvarar det egendomliga uttalandet.

Professor Derek Hook vid universitet Duquesne i Pennsylvania USA försvarade nyligen filosofiprofessorn Terblanche Delport, från University of South Africa, i ett uttalande som han gjort vid en föreläsning i Sydafrika 2016, enligt The College Fix. I en presentation använde sig Hook nyligen av ett direkt citat från filosofiprofessorn och menade att “vita bör ta livet av sig själva som en moralisk handling för att avsluta den vita överhögheten”, vilket han antyder fortfarande härskar i Sydafrika.

Hook har efter detta uttalat sig till media och antytt att Delport inte menade uttalandet bokstavligen utan att det hela handlade om en symbolisk utrotning. Han antyder att han enbart föreslagit detta för att utmana åhörarna att filosofera kring vad som skulle hända om vithet försvann från världen.

Dock så förefaller denna förklaring av kollegan Derek Hook aningen krystad då Terblanche Delport även sagt till Radio Free South Africa, under mars 2016, att “vita människor, i synnerhet boer, borde falla på sitt korta svärd så som samurajen när han hamnat i skam“.

Han har även sagt till samma radiokanal att “vita människor bör dö i tysthet genom att inte skaffa barn och till sist utrota vit överhöghet från världen“.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!