Prisbelönte författaren: “Massinvandringen hotar den tyska identiteten”

publicerad 20 maj 2022
- av Jan Sundstedt
Uwe Tellkamp är mycket kritisk till folkutbytet.

Den prisbelönte tyske författaren Uwe Tellkamp riktar skarp kritik mot landets mycket omfattande massinvandring och konstaterar att den tyska kulturen genom folkutbytet är på väg att försvinna.

– Jag vill inte ha det som i Frankfurt, jag vill inte se situationen som vi ser i Frankfurt, konstaterar han i en intervju med Süddeutsche Zeitung.

I just Frankfurt beräknas etniska tyskar redan vara i minoritet och staden har länge använts som ett varnande exempel på massinvandrings negativa konsekvenser.

Författaren förklarar vidare att även om han kan respektera andra kulturer så vill han fortfarande bevara sin egen – något som blir mycket svårt när tyskar utgör en allt mindre andel av befolkningen. Han anser heller inte att de flesta migranter som kommer till Tyskland gör detta för att de flyr från krig eller ens är att betrakta som riktiga flyktingar.

– De flesta (flyktingarna) försöker inte fly från krig eller förtryck utan kommer för att migrera in i det sociala stödsystemet, över 95 procent, menar han.

Tellkamp har även tidigare uttryckt sin oro över folkutbytet i Tyskland och bland annat skrivit under ett öppet brev där han konstaterar att den illegala massinvandringen orsakar landet stor skada och att han stödjer de som protesterar mot denna. Han har också kritiserat det faktum att organisationer som försöker stoppa massinvandringen stämplas av tyska massmedier som nazister och politiska extremister.

Författaren som är född och uppväxt i det kommunistiska Östtyskland är kanske mest känd för sin roman ”Tornet” från 2008 som handlar om livet under kommunistregimen och som utsågs till årets viktigaste tyska bok av landets publicister och bokförsäljare.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!