Presidentkandidat i Brasilien allvarligt skadad efter knivattack

publicerad 7 september 2018

Jair Bolsonaro, som ligger tvåa i opinionsundersökningarna till det brasilianska presidentvalet, blev utsatt för en knivattack under torsdagen. Hans tillstånd beskrivs som allvarligt.

Nationalkonservative Jair Bolsonaro utsattes för knivattacken i samband med ett valmöte i staden Juiz de Fora i delstaten Minas Gerais på torsdagseftermiddagen lokal tid. Bolsonaro blev huggen i buken, strax under den skottsäkra väst som han bar, av en man när Bolsonaro bars på axlarna av sina anhängare. Han fick bäras av sina anhängare till en ambulans och fördes i ilfart till sjukhus.

Bolsonaros son uppger för media att han är allvarligt skadad. Brasiliansk media skriver att Bolsonaro var ”nästan död” när han anlände till sjukhuset. Han opereras under natten.

Polisen har gripit en misstänkt gärningsman för knivattacken. Den misstänkte blev misshandlad av Bolsonaros anhängare innan polisen kunde gripa honom. Enligt brasiliansk media ska den misstänkta gärningsmannen sagt att han ”agerade på uppdrag av gud”, rapporterar The Guardian.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!