Poliskälla: Maxwell hade fri tillgång till brittiska slottet

publicerad 4 juli 2022
- av Markus Andersson
Prins Andrew och Ghislaine Maxwell.

Polisen Paul Page som arbetade vid Buckingham Palace mellan 1998 och 2004 vittnar om hur den ökände pedofilen och hallicken Jeffrey Epsteins partner Ghislaine Maxwell hade ”fri tillgång” till den kungliga residensen när helst hon behagade och menar även att hon hade en ”intim relation” med Storbritanniens Prins Andrew.

Page hävdar att polisen som arbetade vid slottet fick direktiv att släppa in Maxwell så fort hon dök upp och att sexualförbryterskan ofta sågs ”komma och gå” från prins Andrews bostad.

– Hon tilläts komma och lämna palatset dag och natt som hon kände för… Jag och mina andra kollegor uppfattade det som att de hade någon form av förhållande.

Polisen berättar vidare att han sett prins Andrew och Maxwell ha en ”intim picknick” på palatsområdet och att det hände att Epsteins partner besökte slottet upp till fyra gånger på en och samma dag.

– Att döma av sättet hon fick komma och lämna palatset som hon ville så började vi misstänka att hon kan ha haft ett intimt förhållande med prins Andrew, har Page tidigare berättat.

Nyligen fick Jeffrey Epsteins partner Ghislaine Maxwell sin dom fastställd efter att ha förklarats skyldig för bland annat sexhandel med minderåriga. Hon döms till 20 års fängelse, någonting Nya Dagbladet tidigare uppmärksammat. Med tanke på den grova brottslighet som Epstein och Maxwell ägnat sig åt så hade åklagaren dock yrkat på 30 till 55 års fängelse.

Jeffrey Epstein själv greps i juli 2019 misstänkt för just sexhandel med minderåriga och hittades under mystiska omständigheter död i sin cell i augusti 2019. Med hans privatplan Lolita Express transporterades makthavare, kändisar och unga flickor till hans privata ö utanför New York där sexorgier arrangerades och där många minderåriga flickor utsattes för sexuella övergrepp.

Buckingham Palace och prins Andrew har inte velat kommentera prinsens relation med Maxwell.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.