Utrikes

Polen avvisar EU:s plan för omfördelning av migranter

Somaliska migranter.

Den polska ambassadören i Rom har avvisat det nya EU-avtalet för omfördelning av migranter och meddelar att inga migranter kommer att accepteras i Polen.

Ambassadör Anna Maria Anders säger att regeringen i Warszawa endast kommer att välkomna migranter som har språkliga och kulturella band till det polska folket, rapporterar den italienska tidningen Il Giornale och amerikanska Breitbart.
EU vill ha omfördelning, men vi ändrar inte vår ståndpunkt. Warszawa gör redan så mycket. I Polen finns det två miljoner ukrainare, av vilka många har flytt från krigszoner. De integreras bra, delar delvis vårt språk, traditioner och kultur”, säger Anders.

Hon talade även om hur viktigt det är med kristendom i Polen och om landets historia under kommunismen.

EU:s omfördelningsavtal, även känt som Malta-avtalet, går ut på att omfördela migranter över Europa från överbelamrade länder som Italien och Grekland. Omfördelningen ska ske inom fyra veckor från migranternas ankomst.

Italiens nya regering har nu återigen öppnat sina hamnar för migranter. Detta efter att Matteo Salvini hållit dem relativt stängda och som en följd även drastiskt minskat antalet dödsfall på Medelhavet.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • EU
  • migration
  • Polen