Österrikisk imam uppmanar ungdomar att skapa egen islamisk stat och bedriva jihad

publicerad 12 augusti 2018

En läckt video, inifrån en moské i Wien i Österrike, visar hur en imam ber sina följare att skapa en egen islamisk stat.

En imam uppmanar ungdomar att skapa en egen islamisk stat för att ”de har den viktigaste rollen i jihad och omvändelse”, en annan imam predikar mot så kallade ”otrogna”. Han säger bland annat att gå på kristna festivaler är värre än att dricka alkohol – vilket är förbjudet inom islam.

Det nationalistiska partiet FPÖ har polisanmält moskén. Enligt Johann Gudenus, ordförande för nationella rådet, har moskén tidigare använts av Muslimska brödraskapet för att sprida anti-kristna, anti-österrikiska och anti-demokratiska budskap.

Detta är inte den första islamistiska incidenten i en moské i Wien. Österrikes regering har tidigare stängt ner flera problematiska moskéer och utvisat imamer som finansierats utifrån.

Videoklippet kan ses i sin helhet här.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.