Utrikes

Österrikisk imam uppmanar ungdomar att skapa egen islamisk stat och bedriva jihad

En läckt video, inifrån en moské i Wien i Österrike, visar hur en imam ber sina följare att skapa en egen islamisk stat.

En imam uppmanar ungdomar att skapa en egen islamisk stat för att ”de har den viktigaste rollen i jihad och omvändelse”, en annan imam predikar mot så kallade ”otrogna”. Han säger bland annat att gå på kristna festivaler är värre än att dricka alkohol – vilket är förbjudet inom islam.
Det nationalistiska partiet FPÖ har polisanmält moskén. Enligt Johann Gudenus, ordförande för nationella rådet, har moskén tidigare använts av Muslimska brödraskapet för att sprida anti-kristna, anti-österrikiska och anti-demokratiska budskap.

Detta är inte den första islamistiska incidenten i en moské i Wien. Österrikes regering har tidigare stängt ner flera problematiska moskéer och utvisat imamer som finansierats utifrån.

Videoklippet kan ses i sin helhet här.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!