Utrikes

Oprah Winfrey inte intresserad av presidentkandidatur

Den afroamerikanska pratshowsvärdinnan Oprah Winfrey lyftes fram som en favorit till att kandidera till presidentposten men säger sig nu inte vara intresserad av att kandidera.

Efter ett tal som den afroamerikanska pratshowsvärdinnan Oprah Winfrey höll i början av januari som handlade om de sedvanliga ämnena, blev hon snabbt en favorit som lyftes fram till att kandidera i det amerikanska presidentvalet.
Donald Trump välkomnade Winfrey till att kandidera och tyckte det “skulle det vara kul om hon ställde upp men att han hade vunnit i så fall”. Men Winfrey tillbakavisar nu alla rykten om att hon tänker ställa upp i presidentvalet.

— Jag har alltid känt mig trygg och självsäker att jag vet vad jag kan och inte kan göra. Och det är inget som intresserar mig. Det ligger inte i mitt DNA, säger Winfrey.

Winfrey är uttalad demokrat och deltog i kampanjen när Barack Obama vann valet 2008. Hon var även med på Hillary Clintons sida under valkampanjen 2016.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!