Oprah Winfrey inte intresserad av presidentkandidatur

publicerad 28 januari 2018

Den afroamerikanska pratshowsvärdinnan Oprah Winfrey lyftes fram som en favorit till att kandidera till presidentposten men säger sig nu inte vara intresserad av att kandidera.

Efter ett tal som den afroamerikanska pratshowsvärdinnan Oprah Winfrey höll i början av januari som handlade om de sedvanliga ämnena, blev hon snabbt en favorit som lyftes fram till att kandidera i det amerikanska presidentvalet.

Donald Trump välkomnade Winfrey till att kandidera och tyckte det ”skulle det vara kul om hon ställde upp men att han hade vunnit i så fall”. Men Winfrey tillbakavisar nu alla rykten om att hon tänker ställa upp i presidentvalet.

— Jag har alltid känt mig trygg och självsäker att jag vet vad jag kan och inte kan göra. Och det är inget som intresserar mig. Det ligger inte i mitt DNA, säger Winfrey.

Winfrey är uttalad demokrat och deltog i kampanjen när Barack Obama vann valet 2008. Hon var även med på Hillary Clintons sida under valkampanjen 2016.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.