Utrikes

Nya Zeeland håller gränserna stängda – under hela 2021

Publicerad 28 januari 2021

Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern.

Nya Zeeland kommer troligtvis att hålla sin gräns stängd mot omvärlden resten av året. Det meddelar landets socialdemokratiska premiärminister Jacinda Ardern.

Arden bekräftar att Nya Zeeland troligtvis kommer att hålla gränserna stängda under hela 2021. Skälet som anges är att det kommer att dröja innan hela landets befolkning är vaccinerade mot covid-19.

Vi har valt en försiktig väg, och den står jag fast vid, säger Ardern, enligt The Guardian.
Troligen kommer Nya Zeeland inte att börja vaccinera den breda allmänheten någon gång i mitten av året.

Vi behöver veta antingen att vaccinet innebär att du inte för över covid-19 till andra, vilket vi inte vet, eller så behöver större delen av befolkningen vara vaccinerade. Båda alternativen tar tid, säger hon.

Troligtvis kommer landet att tillåta resor från Australien och några andra länder i Stilla havet, men bara om resandet bedöms tillräckligt säkert. 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!