Nu hemlighålls asylboenden även i Finland

publicerad 10 november 2015

Finlands migrationsverk har på sin webbplats tagit bort utförliga kontaktuppgifter till asylcentra, uppger finska Yle.

Migrationsverkets uppdaterade webbplats saknar utförliga kontaktuppgifter till asylboenden. Man anger enbart stad, gata, adress, namn på organisationen som sköter asylboendet och telefonnummer. Kontaktuppgifterna till asylboendens respektive direktörer har tagits bort.

Beslutet har fattats av säkerhets skäl. Vi vill också att våra medarbetare får jobba i lugn och ro, förklarade Migrationsverkets pressekreterare Verna Leinonen.

Asylboenden i Finlands västliga grannland Sverige har utsatts för flera brandattentat. Leinonen försäkrade dock att dessa tragiska händelser inte har påverkat Migrationsverkets beslut att hemlighålla en del av uppgifterna om asylcentra.

– Naturligtvis håller vi utkik över det som sker i Sverige och Finland. Inte desto mindre har detta beslut inte fattats till följd av händelserna i Sverige. Asylboenden är ju i första hand bostäder och inte offentliga platser.

Sedan årets början har 26 bränder inträffat på asylboenden i Sverige, varav 14 de senaste fyra veckorna. Sveriges migrationsverk beslöt sig för att hemlighålla en del av uppgifterna om asylboenden redan i förra månaden.

 

se.sputniknews.com
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.