Utrikes

Norsk ex-minister döms för att sexuellt ha utnyttjat migranter

Den norske politikern och ex-ministern Svein Ludvigsen har dömts till fängelse för att ha sexuellt utnyttjat tre asylsökare.

Svein Ludvigsen, 72, var Norges fiskeminister mellan 2001 och 2005 och var så sent som 2014 landshövding för Troms fylke.
Nu har Ludvigsen dömts till fem års fängelse av en norsk tingsrätt. Ludvigsen ska enligt domen ha missbrukat sin ställning som politiker gentemot tre manliga asylsökare. Ludvigsen erbjöd de tre asylanterna uppehållstillstånd i Norge i utbyte mot sexuella tjänster från asylanterna, skriver Verdens Gang.

Ludvigsen, som har en bakgrund som frimurare fram tills att han i januari 2018 blev portad från Den Norske Frimurerorden, nekar till anklagelserna om att han ska ha sexuellt utnyttjat männen, vilket inte tingsrätten anser.

Utnyttjandet av de tre asylanterna ska ha pågått mellan 2011 och 2017.

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!