Utrikes

Nigel Farage lämnar Ukip – anklagar partiet för att vara “besatt” av islam

Nigel Farage meddelar att han lämnar Ukip, det parti han representerar i EU-parlamentet och tidigare varit ledare för. Orsaken ska vara meningsskiljaktigheter.

I ett öppet brev som publicerats i The Telegraph skriver Nigel Farage att han lämnar UK Independence Party (Ukip) med tungt hjärta. Han skriver att Ukip inte längre är “det Brexit-parti som Storbritannien behöver” utan har blivit ett parti som blivit “besatt av islam” och av den islamkritiske journalisten Tommy Robinson, som nyligen fick en rådgivarroll inom partiet.

Nigel Farage har varit verksam inom Ukip i över 20 år och var partiledare mellan åren 2006-2009 och 2010-2016. Han var en av de ledande profilerna inför Brexitomröstningen som skulle leda till att Storbritannien lämnar EU.

Liknande artiklar

Nigel Farage: Trump kommer att lagstifta om yttran... Den brittiske EU-parlamentarikern Nigel Farage tror att USA:s president Donald Trump kommer att lagstifta om ökad yttran...
Rage Against the Machine rasar mot Nigel Farage öv... Det vänsterextremistiska hårdrocksbandet Rage Against the Machine vidtar rättsliga åtgärder mot den brittiska politikern...
NyD-podden #15 – Torbjörn Sassersson som gäst, Lib... I detta femtonde avsnitt av NyD-podden medverkade Newsvoice chefredaktör Torbjörn Sassersson som gäst. Vi diskuterade bl...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Nigel Farage
  • Ukip